Gå till innehållet
Laddar…

Oroande rapporter om användande av kemiska vapen i Syrien

Gårdagens rapporter om attacker mot civila, inklusive många barn, i utkanten av Damaskus är djupt oroande. Skoningslösa handlingar som dessa visar återigen att denna fruktansvärda konflikt har pågått alldeles för länge och att barnen har lidit tillräckligt. Barn måste skyddas och de som misslyckas med att skydda dem kommer att hållas ansvariga.

Bara inne i Syrien har 1,9 miljoner barn förlorat eller kommit ifrån sina föräldrar

Våldet i Syrien drabbar 4,7 miljoner barn och bara inne i Syrien har 1,9 miljoner barn förlorat eller kommit ifrån sina föräldrar.

UNICEF finns på plats både inne i Syrien och i grannländerna för att möta de enorma behov som våldet orsakar. För att det livsviktiga arbetet för barnen ska kunna fortsätta behövs mer pengar omgående. Var med och rädda barns liv – ge en gåva nu. Tillsammans kan vi ge barnen hälsovård, rent vatten, vaccin och medicin.