Gå till innehållet
Laddar…

Liten ekonomisk insats skapar stor framtidstro

Genet Ambaye, 29, bor med sin familj i en stad i norra Etiopien. Hon driver en affärsverksamhet som bidrar till mat på bordet för hela familjen och räcker till skolavgifter för de tre barnen. För åtta år sedan såg livet helt annorlunda ut. Då var Genet en ensamstående mamma med hembiträdesjobb som kämpade för att få allt att gå ihop.

mmagasin

Generet intervjuas i senaste numret av M Magasin.

Genet är en av många etiopiska kvinnor som tack vare ett litet mikrolån, finansierat av UNICEF, kunnat komma igång och skapa försörjning för sig själv och sin familj. Hon började genom att servera mat i det egna huset. Nu driver hon också ett litet hotell.

Att satsa på kvinnorna är ett medvetet val av UNICEF. Erfarenheten visar att när kvinnorna får en möjlighet att tjäna pengar så bidrar de till hela familjens utveckling. Projektet i Etiopien stöds av UNICEFs partner M-Magasin. För varje nummer som säljs av tidningen skänks en krona till UNICEF.  Hittills har samarbetet gett ungefär 4 miljoner kronor. Läs hela artikeln om de stolta kvinnorna som fått ett nytt liv tack vare mikrolånen och se en film som berättar om det framgångsrika programmet. Amelia Adamo har vid flera tillfällen besökt Etiopien och, tillsammans med sina kollegor, skildrat barnens och kvinnornas situation. Alla artiklar återfinns på M Magasins webb.