Gå till innehållet

4 miljoner kronor till rent vatten för barnen på Afrikas horn

Det blev rekordresultat för årets upplaga av Operakällaren Trophy som gick av stapeln i måndags. 4 miljoner kronor till UNICEF var slutresultatet när arrangörerna summerade alla aktiviteter.

IMG_20130905_092052

Golftävlingen Operakällaren Trophy genomfördes för sjunde året i rad och de pengar som samlades in kommer gå till ett WASH-projekt i Somalia.

Dagen inleddes med ett frukostseminarium under ledning av UNICEF-ambassadören Mark Levengood. Talare var komikern Lasse Karlsson, fd. Världsmästaren Magdalena Forsberg, forskaren Kjell A. Nordström och professor Hans Rosling som alla bjöd på inspirerande föreläsningar och reflektioner om vatten, entreprenörskap, att göra skillnad och tillståndet i världen.

2013-09-05 10-27-38

Från vänster: Mark Levengood, Lasse Karlsson, Magdalena Forsberg, Abbe Ibrahim, Kjell A. Nordström och Hans Rosling.

Initiativtagare till Operakällaren Trophy är Operakällarens vd Abbe Ibrahim. Idén föddes 2006 på en resa till Kenya. På resan såg han på nära håll barnens behov av rent vatten och kände att han ville göra något konkret för att hjälpa till. Det första året samlade evenemanget in 100 000 kronor, men sedan dess har intäkterna ökat i rask takt. Även i år slog insamlingen rekord och denna gång med råge! Förra årets rekord på 2,8 miljoner kronor toppades med fantastiska 4 miljoner kronor.

2013-09-05 12-47-50

Toppnummer på auktionen var fotografen Jacob Felländers båda konstverk. Tillsammans inbringade verken, som Jacob själv skänkt, 891 000 kronor.

Ett stort tack riktar vi till Abbe, Operakällaren och alla de som på ett eller annat sätt bidrog till en fantastisk dag och kväll till förmån för barnen på Afrikas horn.