Gå till innehållet
Laddar…

Blogga om barn på flykt

Barn på flykt måste få sina rättigheter tillgodosedda. Hjälp oss att sprida budskapet. Publicera text, bild och en widget för att skriva på för att barnkonventionen ska bli lag på din blogg.

Här kan du läsa mer om kampanjen och själv skriva under.

Text att publicera på din blogg:

Flykten slutar här

Varje dag tvingas barn över hela världen att fly från förföljelse, förtryck, krig, fattigdom, våld och övergrepp. Tusentals av dessa barn kommer varje år till Sverige. Väl i Sverige ser vi dagligen exempel på att dessa barn får sina rättigheter kränkta. Med detta inlägg vill jag rikta ljuset mot dessa kränkningar och ge barn på flykt en röst.

Barnkonventionen är en samling mänskliga rättigheter för barn. Den slår fast att barn har egna rättigheter och ett människovärde som måste respekteras, samtidigt som barn har speciella behov av skydd och stöd. Sverige skrev under barnkonventionen redan 1990, men den gäller ännu inte som svensk lag.

Om barnkonventionen gällde som svensk lag skulle beslutsfattare tvingas ta barnets rättigheter på större allvar och kunskaperna om barnets rättigheter skulle öka. Barn på flykt måste få sina rättigheter tillgodosedda. Jag har skrivit under för att göra barnkonventionen till svensk lag. Gör det du också! Flykten slutar här.

Bild att lägga upp på din blogg:

Flykten slutar här

Foto: © UNICEF/Frank Aschberg

Lägg upp en widget på din blogg eller sajt

Du kan också hjälpa oss att samla namnunderskrifter för att barnkonventionen ska bli lag genom att publicera en widget på din blogg eller sajt. Koden under den widget du vill och klistra in i ett inlägg eller på en sida. Alla sammanlagda namnunderskrifter från din och andras bloggar och från unicef.se räknas upp i realtid. Widgeten finns i tre storlekar men är responsiv inom ett visst spann.


Kopiera och klistra in koden: <iframe src=”http://widgets.unicef.se/flykten-slutar-har” width=”540″ height=”620″ frameborder=”0″></iframe>


Kopiera och klistra in koden: <iframe src=”http://widgets.unicef.se/flykten-slutar-har” width=”250″ height=”520″ frameborder=”0″></iframe>


Kopiera och klistra in koden: <iframe src=”http://widgets.unicef.se/flykten-slutar-har” width=”150″ height=”620″ frameborder=”0″></iframe>

Stort tack för din hjälp!