Gå till innehållet

Tyfonen Haiyan hotar Filippinernas barn

Filippinerna drabbas just nu av den extremt kraftiga tyfonen Haiyan. UNICEF finns på plats och står beredd att distribuera förnödenheter till barn och deras familjer.

Katastrofdrabbade Filippinerna

Katastrofhjälpen kan till exempel handla om näring, rent vatten, sanitet och hygienartiklar, skola och skydd av barn. UNICEF samarbetar med den filippinska regeringen och med andra FN-organ och organisationer på plats.

De filippinska myndigheterna har förberett landet i flera dagar inför den väntade tyfonen, och över 700 000 människor har evakuerats i förväg för att minska antalet döda. När tyfonen drog in över Filippinerna var det med vindhastigheter på 235 kilometer i timmen.  Förstörelsen väntas bli enorm, och det finns en överhängande risk för jordskred och översvämningar.

Filippinerna har den senaste tiden varit hårt drabbat av tyfoner som har dragit fram över landet.  Förutom den senaste, som är en av de kraftfullaste som någonsin har uppmätts på jorden, så arbetar UNICEF med ytterligare två andra katastrofer i landet: den väpnade konflikten i Zamboanga samt jordbävningen i Bohol som inträffade i mitten av oktober.

Som alltid är det barnen som drabbas hårdast i katastrofer och konflikter. Hjälp oss att rädda barns liv – ge en katastrofgåva nu.