Gå till innehållet

Antalet barn som drabbats av tyfonen Haiyan stiger till 4 miljoner

UNICEF trappar upp insatserna då antalet drabbade barn nu beräknas vara hela 4 miljoner. Vi kämpar för att livsviktiga förnödenheter ska nå drabbade barn och deras familjer.

– Nu när vi har fått en bättre bild av omfattningen av katastrofen blir det tydligt att många fler barn än vi tidigare befarade har drabbats. UNICEF gör allt i sin makt för att hjälpa och skydda dessa barn, säger Tomoo Hozumi, UNICEFs chef i Filippinerna.

Den omfattande förstörelsen gör det mycket svårt att nå fram med förnödenheter. Arbete pågår med att distribuera mat, mediciner, hälsokit och rent vatten till 3000 familjer i de värst drabbade områdena. Vi flyger även in förnödenheter från vårt centrallager i Köpenhamn för att hjälpa ytterligare 10 000 familjer.

UNICEF genomför både snabba, livräddande insatser i Filippinerna men det är även viktigt att arbeta långsiktigt för att hjälpa barnen och deras familjer. Utöver leverans av akuta förnödenheter kämpar UNICEF för att skapa trygga uppsamlingsplatser där barn skyddas mot våld och övergrepp.

– Att nå de värst drabbade områdena är svårt men vi kämpar dygnet runt för att nå de här barnen med förnödenheter så fort vi kan, säger Tomoo Hozumi.

Mer hjälp behövs nu

För att det livsviktiga arbetet för barnen ska kunna fortsätta behövs mer pengar omgående. Var med och rädda barns liv i Filippinerna – ge en gåva nu. Tillsammans kan vi ge barnen hälsovård, rent vatten, vaccin och medicin.