Gå till innehållet

Nya attacker mot skolbarn i Syrien

Dödandet av oskyldiga barn fortsätter i det krigsdrabbade Syrien. De senaste dagarna har nio barn dödats vid attacker mot skolor i Damaskus.

NYHQ2012-1301

I måndags dödades fem barn och elva skadades då granater träffade en skola i utkanten av staden. Ytterligare fyra barn och deras chaufför dödades då deras skolbuss besköts i Bab Touma.

Måndagens beskjutningar är bara några i raden av organiserade attacker mot skolor i Damaskus under de senaste veckorna. Den 6 november besköts skolan Aicha Al Sidika och dödade fyra barn och den 22 oktober skadades 14 studenter och en lärare då granater träffade två skolor i utkanten av staden.

UNICEF fördömer attackerna och kräver att detta riktade våld mot barn upphör. Makthavare i Syrien har ett moraliskt ansvar att skydda barn och se till att skolor är en plats där barn kan känna sig trygga.