Gå till innehållet
Laddar…

Ett vatten- och hygienpaket hjälper lilla Gwendolyn i Tacloban

I en katastrof är det mycket viktigt att sjukdomar och epidemier inte får en chans att spridas, och barnen är särskilt utsatta. Under helgen distribuerade UNICEF och partners 2 500 vatten- och hygienpaket till familjer i Tacloban, paket som räddar liv. Ett gick till nyfödda Gwendolyns mamma Jhana, som därmed får hjälp att skydda sin dotter.

Tacloban, Filippinerna. Jhana, 20 år, och dottern Gwendolyn har fått ett vatten- och hygienpaket från UNICEF. Foto: © UNICEF

Tacloban, Filippinerna. Jhana, 20 år, och dottern Gwendolyn har fått ett vatten- och hygienpaket från UNICEF. Foto: © UNICEF

Kyrkan Our Lady of Perpetual Help i Tacloban har blivit ett provisoriskt hem för 300 familjer som fått sina hem förstörda av tyfonen Haiyan. Bland dem finns Jhana, 20 år, och hennes dotter Gwendolyn. Gwendolyn föddes en vecka innan tyfonen drabbade Filippinerna.

– Tyfonen förstörde vårt hem, men min dotter är min ängel och jag ska göra allt för att hon ska få ett så bra liv som möjligt, säger Jhana, samtidigt som hon ammar Gwendolyn bland de hundratals människor som sökt skydd bland kyrkbänkarna.

Här levereras bland annat vattenreningstabletter till Filippinerna. Foto: © UNICEF

Här levereras bland annat vattenreningstabletter till Filippinerna. Foto: © UNICEF

Fler hygienpaket är på väg till behövande familjer

UNICEF har tillsammans med partners delat ut 300 vatten- och hygienpaket till familjerna i kyrkan. Varje paket innehåller material för att täcka en familjs behov, bland annat tvålar och vattenreningstabletter.

– Vi känner oss glada idag, säger Jhana, ikväll har vi tvål och tandkräm och kan tvätta våra kläder. Jag ber för att Gwendolyn ska få vara lycklig och frisk. Jag har inget hem, men jag har min ängel.

Under fredagen och lördagen delade UNICEF och partners ut 2 500 vatten- och hygienpaket i Tacloban, och ännu fler är på väg. Air Asia transporterar 3 000 vatten- och hygienpaket gratis för UNICEFs räkning från Manila till Tacloban, liksom personal från UNICEF och andra organisationer.

Ännu mer hjälp behövs

Sammanlagt har 25 000 hygienpaket delats ut till 12 500 drabbade i Tacloban, men behovet är fortsatt enormt. Fler än fem miljoner barn har drabbats av tyfonen i Filippinerna, varav 789 000 har blivit hemlösa. Du kan hjälpa oss att hjälpa fler barn som Gwendolyn.

Ge en gåva till vårt katastrofarbete för barnen i Filippinerna.