IMG_3132-575x371.jpg

Förra veckan lyckades en konvoj med viktiga förnödenheter från bland annat UNICEF nå fram till belägrade områden i Homsprovinsen i Syrien. I ett samarbete mellan FN och Syriska Röda Halvmånen har omkring 42 000 människor fått livsviktig hjälp tack vare denna insats.

Skribent |

Publicerad |

2013 11 22

Uppdaterad |

2013 11 22

Livsviktiga leveranser når fram till konfliktdrabbade i Syrien

Livsviktiga produkter når fram till behövande i Syrien, men ännu mer hjälp behövs.

Foto: © UNICEF/HalabiEn konvoj bestående av 33 lastbilar lastade med livsnödvändiga produkter lämnade Homs för drygt en vecka sedan, med sikte på Al Rastan och Krad Tasnen, norr om Homs. 25 av lastbilarna nådde Al Rastan med förnödenheter för 30 000 människor, och de resterande åtta levererade sin viktiga last till 12 000 människor i Krad Tasnen.– Konvojen är en av de största nödleveranser som har genomförts på en dag över konfliktgränser i Syrien, säger Youssouf Abdel-Jelil, representant för UNICEF i Syrien. Många av familjerna som bor här har man inte kunnat nå med bistånd sedan maj i år.

Insatsen är en del av ett pågående arbete

UNICEF samarbetade med sex andra FN-organisationer och Röda Halvmånen i den lyckade hjälpinsatsen. Vi bidrog bland annat med vatten- och hygienpaket till familjer, barnkläder, filtar, vattenreningstabletter, tvål och tvättmedel.– Den här gränsöverskridande konvojen var inte en engångsföreteelse, berättar Youssouf Abdel-Jelil, utan en del av ett pågående arbete, för att nå fram till barn och deras familjer i några av landets mest svåråtkomliga områden.Mellan januari och oktober har UNICEF deltagit i 18 insatser över konfliktgränser i Syrien, och vi kämpar vidare för att hjälpa barnen och deras familjer. Du kan hjälpa oss att hjälpa ännu fler.Var med och rädda barns liv – ge en gåva nu

.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Fatima i klassrum - Sudan 2024
Sudan

Det surrar av aktivitet, som i en bikupa, på UNICEF-stödda lärocentret Alshargia i delstaten Kassala i Sudan. Här får barn på flykt undan kriget en fristad och möjlighet att uppleva trygghet och normalitet för en stund. Skolorna i landet är stängda sedan länge.

Flicka i Sudan äter RUTF
Sudan

Ett år har gått sedan kriget i Sudan bröt ut. Ett krig som har lett till en av de värsta humanitära katastroferna i världen. Fyra miljoner barn är på flykt och 730 000 barn lider av den dödligaste formen av undernäring.

Syskontrio - Izium Ukraina - 2023 - cropped desktop
Ukraina

Två år har gått sedan Ryssland inledde ett fullskaligt krig mot Ukraina. Miljontals barn och familjer är på flykt, traumatiserade och i behov av humanitär hjälp. För barnen, som har förlorat flera år av skolgång, står livet och framtiden på spel.