Gå till innehållet
Laddar…

Livsviktiga leveranser når fram till konfliktdrabbade i Syrien

Förra veckan lyckades en konvoj med viktiga förnödenheter från bland annat UNICEF nå fram till belägrade områden i Homsprovinsen i Syrien. I ett samarbete mellan FN och Syriska Röda Halvmånen har omkring 42 000 människor fått livsviktig hjälp tack vare denna insats.

Livsviktiga produkter når fram till behövande i Syrien. Foto: © UNICEF/Halabi

Livsviktiga produkter når fram till behövande i Syrien, men ännu mer hjälp behövs.<br />Foto: © UNICEF/Halabi

En konvoj bestående av 33 lastbilar lastade med livsnödvändiga produkter lämnade Homs för drygt en vecka sedan, med sikte på Al Rastan och Krad Tasnen, norr om Homs. 25 av lastbilarna nådde Al Rastan med förnödenheter för 30 000 människor, och de resterande åtta levererade sin viktiga last till 12 000 människor i Krad Tasnen.

– Konvojen är en av de största nödleveranser som har genomförts på en dag över konfliktgränser i Syrien, säger Youssouf Abdel-Jelil, representant för UNICEF i Syrien. Många av familjerna som bor här har man inte kunnat nå med bistånd sedan maj i år.

Insatsen är en del av ett pågående arbete

UNICEF samarbetade med sex andra FN-organisationer och Röda Halvmånen i den lyckade hjälpinsatsen. Vi bidrog bland annat med vatten- och hygienpaket till familjer, barnkläder, filtar, vattenreningstabletter, tvål och tvättmedel.

– Den här gränsöverskridande konvojen var inte en engångsföreteelse, berättar Youssouf Abdel-Jelil, utan en del av ett pågående arbete, för att nå fram till barn och deras familjer i några av landets mest svåråtkomliga områden.

Mellan januari och oktober har UNICEF deltagit i 18 insatser över konfliktgränser i Syrien, och vi kämpar vidare för att hjälpa barnen och deras familjer. Du kan hjälpa oss att hjälpa ännu fler. Var med och rädda barns liv – ge en gåva nu.