Default hero image

Årets

frivillig

Idag, den 5 december är det internationella frivilligdagen. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling 1985 men redan långt innan dess har frivilliga världen över haft en viktig roll i arbetet för bland annat barns rättigheter. UNICEF Sverige firar detta genom att dela ut priset ”Årets frivillig”. Priset tilldelas den frivillig som under året engagerat sig i kampen för barns rättigheter på ett utmärkande sätt.

Skribent |

Publicerad |

2013 12 05

Uppdaterad |

2013 12 05

Årets frivillig

[gallery ids="17228,17229"]

2013 års pristagare är Bo Bjerleus, som sedan 2008 har varit aktiv i Kalmars lokalgrupp. Bo fick från start en viktig roll i gruppen och utsågs 2010 till kontaktperson. Sedan dess har Bo varit en drivande kraft på orten. Engagemanget för mänskliga rättigheter har Bo med sig sedan barnsben och är något som har varit en självklarhet under hela uppväxten.

Under hela 2013 har Bo tillsammans med lokalgruppen bidragit särskilt starkt till UNICEFs arbete för barns rättigheter. Lyckade insamlingsaktiviteter varvat med utbildning och informationsspridning har bidragit till att UNICEF fortfarande efter många år har en självklar plats på orten. Med Bo som kontaktperson genomförs uppdragen på ett professionellt och tryggt sätt där kvalitet och kunskap står i centrum.

– Mötet med människor i vardagen och de positiva reaktioner gruppen får under insamlings- och informationsaktiviteter ger väldigt mycket tillbaka. Många människor ute på stan berömmer UNICEFs arbete, speciellt vid katastrofer. Det är också härligt att få genomföra detta viktiga uppdrag tillsammans med de frivilliga i gruppen, vi har alla olika bakgrund och är i olika åldrar.

– Tveka inte! Ge lite av din tid några gånger om året och kämpa för barns rättigheter. Vi får en bättre värld och UNICEF har en enkel organisation att engagera sig i.

UNICEF Sverige vill rikta ett stort tack till Bo och alla ni fantastiska frivilliga runt om i landet. Ert engagemang är ovärderligt i kampen för barns rättigheter.

Vill du också engagera dig som frivillig? Mejla UNICEFs frivilligsamordnare Caroline Jansson på caroline.jansson@unicef.se

Kopiera länk

Relaterade artiklar

volontärgrupp UNICEF red 2.jpg
Sverige

Överallt i samhället finns de, eldsjälarna. De som brinner för att hjälpa barn i det stora och det lilla, till att må bra och att utvecklas. De finns på plats i skolor och idrottsföreningar, till vardags och i krissituationer. Idag hyllar vi deras ideella engagemang lite extra.

anna-lydas.jpg
Internationella frivilligdagen

Runt omkring oss arbetar eldsjälar ideellt för att bidra till att aktiviteter genomförs, människor möts och samhällen förbättras. Det här engagemanget uppmärksammar UNICEF Sverige och många med oss lite extra idag, på internationella frivilligdagen. En dag för att erkänna och uppmuntra alla viktiga ideella insatser som görs av personer och organisationer.

2-ida-maria-karkkainen-kp-lundgruppen.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill vi på UNICEF Sverige uppmärksamma det engagemang som ovillkorat finns för barnrättsfrågor. Trots att våra frivilligaktiviteter har fått pausa under pandemin så håller vi ihop, hittar nya sätt för kontakt och för att nå ut med vårt budskap om barns rättigheter.