Default hero image

Tidigare i höst reste Hannah Widell och Amanda Schulman till Mauretanien för att besöka UNICEF-projekt i landet. Resan anordnades av Pampers som sedan 2006 drivit den globala kampanjen “Ett paket=ett vaccin” för att stödja projekt för att utrota stelkramp bland mödrar och spädbarn. Idag bloggar de om sina upplevelser av resan.

Skribent |

Publicerad |

2013 12 17

Uppdaterad |

2013 12 17

"Om de får rätt vaccin så blir möjligheten att överleva så mycket större"

http://youtu.be/3dnCLIBJSLo

http://youtu.be/HXQm7dLTc1Q

I UNICEFs gåvoshop hittar du julklappar som räddar barns liv, som till exempel vaccin och vätskeersättning .

Kopiera länk

Relaterade artiklar

ig-fb-unicef_wp_43911 copy.png
Elfenbenskusten

I Elfenbenskusten går 1,5 miljoner barn och unga inte i skolan. Majoriteten är flickor. Ett nytt UNICEF-projekt som finansieras av Svenska Postkodlotteriet kommer nu ge flickor som slutat i skolan en andra chans. I projektet får 1 000 flickor möjlighet att uppfylla sina drömmar genom innovativa yrkesutbildningar som fokuserar på framtidsyrken.

efva-dont-judge-scaled.jpg
Sverige

Det var först när sonen frågade varför det stod not for sale i en silverring som allt föll på plats. Det lika starka som självklara budskapet om att ingen är till salu, inringat av taggtråd, blev symbolen i den smyckeskollektion Efva Attling sedan tog fram till förmån för UNICEF för att stödja arbetet mot våld och exploatering av barn. 

un0619564-scaled-e1649169046998.jpg
Ukraina

UNICEF levererar dagligen akuthjälp till Ukraina och hjälper barn och familjer på flykt från kriget. Svenska företags bidrag till insatserna i Ukraina är rekordstort. Över 1 400 företag har genom gåvor och initiativ samlat in flera hundra miljoner till UNICEFs arbete för barnen.