Gå till innehållet

Nu återvänder barnen till skolan i Filippinerna

Två månader efter katastrofen i Filippinerna har nu skolorna officiellt öppnat igen. UNICEF stöttar kampanjen för att drygt 500 000 barn i de drabbade områdena nu ska kunna återvända till skolan.

Skolan i San Roque förstördes nästan helt i tyfonen, men nu kan barnen här och i andra katastrofdrabbade områden äntligen återvända. Michel Lerios, 13, är glad att kunna gå tillbaka till skolan, samtidigt som han sörjer sin favoritlärare som omkom i tyfonen.

När barnen går i skolan igen och får tillbaka sina rutiner, kan de också börja återhämta sig. De befinner sig i en skyddad miljö under dagarna och föräldrarna får en chans att återuppbygga sina hem och att arbeta för sin försörjning.

Sedan mjukstarten för skolorna i december har vi tillhandahållit skolmaterial för 500 000 barn, ordnat 3 000 tillfälliga utbildningsplatser, samt vatten- och hygienanläggningar för 1 000 skolor.

Vill du hjälpa oss att hjälpa ännu fler barn i Filippinerna kan du ge en gåva till vårt katastrofarbete eller köpa ett skolpaket för fyra barn i vår gåvoshop.