Gå till innehållet

Nu slipper Arumugam försörja familjen

Över hela världen kämpar UNICEF för att barn som arbetar ska få den utbildning de har rätt till. En av dem som upptäcktes och fick hjälp under förra året var 13-åriga Arumugam som bor i Indiens fattiga distrikt Salem.

Foto: © UNICEF/Sugata Roy

Foto: © UNICEF/Sugata Roy

Det gäller att hitta och skydda alla utsatta barn som inte går i skolan. När vi först träffade 13-åriga Arumugam slet han långa dagar på en murarfirma för att försörja sin familj. Pappan kunde inte jobba på grund av en svår funktionsnedsättning och mammans inkomst räckte inte till.

Vi övertygade föräldrarna om att sonens utbildning var livsviktig för hela familjen. Och så såg vi till att pappan fick ett bidrag från staten som han hade rätt till, men som föräldrarna inte kände till. Höstterminen 2013 var Arumugam tillbaka i skolbänken.

Det här tycker vi är riktigt goda nyheter. Vill du vara med och kämpa vid barnens sida? Bli Världsförälder!

Bara på ett år hinner vi göra massor. Bebisar vaccineras mot dödliga sjukdomar. Allt fler barn får möjlighet att gå i skolan. Barnsoldater befrias. Familjer återförenas efter katastrofer. Den här veckan publicerar vi några exempel på vad vi lyckats åstadkomma under 2013 tack vare alla människor som bidrar med pengar och engagemang. Läs och bli glad!