Gå till innehållet

Förskolan följer med barnen i ett tält

I den avlägsna provinsen Khövsgöl i Mongoliet kämpar UNICEF för att barn i nomadfamiljer ska få bättre utbildning. Vi utbildar föräldrar, lärare och lokalpolitiker och inför effektiva undervisningsmetoder. Dessutom fixar vi skoltoaletter, undervisningsmaterial och annan utrustning.

När sexåriga Erkas familj flyttar med sin boskap till sommarbete följer förskolan med ut på vidderna – i ett tält fullt utrustat med möbler och skolmaterial. Foto: © UNICEF/Brown

När sexåriga Erkas familj flyttar med sin boskap till sommarbete följer förskolan med ut på vidderna – i ett tält fullt utrustat med möbler och skolmaterial. Foto: © UNICEF/Brown

Under 2013 har vi till exempel levererat 13 tält, fullt möblerade och utrustade för att fungera som förskolor för sammanlagt 1000-1200 barn. Tälten som är traditionellt runda och klädda med tjockt ylletyg, följer med när barnens familjer flyttar med sin boskap till nya betesmarker. På så sätt kan barn få förberedande skolundervisning var de än bor. Målet är att den mongoliska regeringen ska ta över vårt projekt och införa det i fler områden.

skolbänken.

Det här tycker vi är riktigt goda nyheter. Vill du vara med och kämpa vid barnens sida? Bli Världsförälder!

Bara på ett år hinner vi göra massor. Bebisar vaccineras mot dödliga sjukdomar. Allt fler barn får möjlighet att gå i skolan. Barnsoldater befrias. Familjer återförenas efter katastrofer. Den här veckan publicerar vi några exempel på vad vi lyckats åstadkomma under 2013 tack vare alla människor som bidrar med pengar och engagemang. Läs och bli glad!