Gå till innehållet

Lilla Gracia blir frisk igen

För de allra minsta barnen kan brist på mat snabbt bli livsfarligt, eftersom näringsbrist försvagar immunsystemet och gör barnen mer mottagliga för sjukdomar. Därför kämpar UNICEF över hela världen för att stoppa undernäring med effektiva näringstillskott och behandlingsmetoder.

Foto: © UNICEF/Matas

Foto: © UNICEF/Matas

I konfliktdrabbade Centralafrikanska republiken distribuerade vi förra året över 7 000 lådor med 218 ton näringsprodukter till landets sjukhus, hälsomottagningar och näringskliniker. Totalt har över 14 800 undernärda barn fått behandling. En av dem är lilla Gracia, 21 månader. På bilden sitter hon med sin mamma på barnavdelningen på sjukhuset i Bangui.

-– Jag kom hit för några dagar sen, eftersom mitt barn var sjukt, berättar Gracias mamma Manuella. Hon var svag och ville inte äta, men här på sjukhuset får hon högenergimjölk och nu återhämtar hon sig och ökar i vikt.

Det här tycker vi är riktigt goda nyheter. Vill du vara med och kämpa vid barnens sida? Bli Världsförälder!

Bara på ett år hinner vi göra massor. Bebisar vaccineras mot dödliga sjukdomar. Allt fler barn får möjlighet att gå i skolan. Barnsoldater befrias. Familjer återförenas efter katastrofer. Den här veckan publicerar vi några exempel på vad vi lyckats åstadkomma under 2013 tack vare alla människor som bidrar med pengar och engagemang. Läs och bli glad!