Gå till innehållet

First 72 Hours – Har du en idé som kan förändra världen?

Varje år drabbas miljoner människor i världen av katastrofer. Nu vill UNICEF tillsammans med Socialab ha din hjälp för att ännu snabbare kunna hjälpa till när katastrofer inträffar. First 72 Hours är en global utmaning för innovatörer med idéer som på riktigt kan förändra världen.

3banner-ingles

Tyfonen Haiyan i Filippinerna är bara det senaste exemplet på stora katastrofer som drabbar människor världen över. Samhällets strukturer slås ut, el- och vattenförsörjning liksom infrastruktur förstörs, och miljontals människor påverkas, skadas och tvingas på flykt.

Som alltid är barnen mest utsatta i katastrofernas spår, och de första 72 timmarna efter en katastrof är extra kritiska. Eftersom UNICEF arbetar i nästan alla länder i världen är vi oftast redan på plats när en katastrof inträffar och kan börja hjälpa barnen direkt.

Tillsammans med Socialab söker vi nu innovatörer över hela världen, med idéer till lösningar för att ännu snabbare hjälpa och förbättra situationen för barn och familjer i humanitära katastrofer. Lösningarna ska fokusera på följande områden:

  • kommunikation och information
  • vatten och mat
  • hälsa
  • energi

Tävlingen är öppen för alla som fyllt 16 år. Idéer och lösningar kan till exempel vara:

  • en ny produkt
  • en ny teknologi eller process
  • en förbättring av en redan existerande teknologi eller process

Två utvalda projekt belönas med 15 000 dollar vardera. Vinnarna erbjuds också två veckors mentorskap vid Socialabs kontor i Chile, samt möjligheten att bli en del av UNICEFs Innovation Lab för att göra idéerna skalbara.

Läs mer och anmäl din idé på first72hours.org senast den 25 februari 2014.