Gå till innehållet

Muminkalas till förmån för UNICEF

I helgen mötte barn och föräldrar artisten och UNICEF-supportern David Lindgren på Lindex i Stockholm. Det blev en lekfull start för årets firande av Mumin till förmån för UNICEF.

lindex

Foto: Lindex/Elisabeth Daly

Tove Jansson trollband en hel värld med sina böcker om Mumintrollen. I år är det 100 år sedan författarinnan och konstnären Tove Jansson föddes och det vill Moomin Characters fira i samarbete med UNICEF. Kampanjen  ”Tove100” innebär att flera företag tagit fram olika produkter som säljs till förmån för UNICEF. Iittala och Lindex är två av kampanjens största samarbetspartners som redan är  igång med sin försäljning av muggar, tröjor, mössor och många andra produkter där en viss procent av intäkterna går till UNICEF.

I helgen bjöd Lindex in till Muminkalas med ett fullspäckat program under ledning av Josefine Sundström och med medverkan av artisten David Lindgren. 10 procent av försäljningspriset för den fina Muminkollektionen på Lindex går till UNICEF. Och den här dagen bjöd butiken även på 10 procent till UNICEF för övriga köp.

David berättade stolt att han varit Världsförälder i flera år och att han nu också tagit på sig att hjälpa UNICEF som supporter med ett särskilt ansvar att nå ut till barn och unga. Med sin sång och sin dans lyckades David verkligen skapa stor entusiasm bland barnen och deras föräldrar som trängdes runt den provisoriska butiksscenen.