Gå till innehållet

Miljoncheck till UNICEF från M-magasin

I måndags överlämnade M-magasins chefredaktör Amelia Adamo en symbolisk check till UNICEF på 1 012 000 i samband med den årliga Mappiegalan.

Vår ambassadör Mark Levengood och generalsekreterare Veéronique Lönnerblad tog emot checken på 1 035 000 av Amelia Adamo. Foto: © M-magasin

Vår ambassadör Mark Levengood och generalsekreterare Veéronique Lönnerblad tog emot checken på 1 012 000 av Amelia Adamo. Foto: © M-magasin

Det var vår generalsekreterare Véronique Lönnerblad som tog emot checken på scenen tillsammans med UNICEF-ambassadören Mark Levengood. Véronique fick en möjlighet att tacka Bonnier tidskrifter och alla tidningsköpare inför 800 kända opinionsbildare, artister, näringslivsföreträdare och alldeles vanliga läsare som samlats i Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm. Och Mark berättade om sitt engagemang och delade med sig av intryck från sin senaste resa med UNICEF till Palestina.

Samarbetet mellan UNICEF och M-magasin, som inleddes 2008, har hittills inbringat över sex miljoner kronor till UNICEFs arbete i Etiopien. För varje såld tidning skänker M-magasin en krona till UNICEF. Bidraget från M-magasin används bland annat till projekt som ger fattiga kvinnor en möjlighet att starta affärsverksamhet.