Gå till innehållet

UNICEF får 23 miljoner kronor i utdelning från PostkodLotteriet

Igår kväll samlades PostkodLotteriets alla förmånstagare för årets utdelning. Totalt fick 49 organisationer dela på över 1,1 miljard kronor och 23 miljoner kronor av dessa tilldelades UNICEF Sverige.

Förmånstagarfesten 2014

I år är det nionde året som Svenska PostkodLotteriet delar ut pengar till de organisationer som är med som förmånstagare i lotteriet.

– Jag vill rikta ett stort tack till PostkodLotteriet för årets bidrag till UNICEFs arbete. Vi kämpar över hela världen för barns rätt att överleva och utvecklas. Utveckling är möjligt och vi ser till att det händer. Men för att kunna agera är vi är beroende av frivilliga bidrag. Tack vare det nya anslaget från PostkodLotteriet kommer fler barn runt om i världen bland annat få rent vatten, utbildning och vaccin. Mer specifikt kommer även barn med funktionsnedsättning i Vietnam och ungdomar i Palestina att få hjälp, säger Véronique Lönnerblad, generalsekreterare för UNICEF Sverige.

Hittills har UNICEF Sverige totalt fått drygt 130 miljoner kronor från PostkodLotteriet.