Gå till innehållet
Laddar…

En dag fylld av engagemang och hopp

I fredags samlades vi tillsammans med över 100 engagerade elever och lärare för att fördjupa oss i Operation Dagsverke. Med 27 skolor representerade, från Kalmar till Härnösand, blev det en mycket inspirerande konferens.

Foto: © Melker Dahlstrand

Foto: © Melker Dahlstrand

Elton, 13 år, och Raissa, 15 år, var våra hedersgäster från Moçambique. Med varsin presentation i bilder berättade de om sin vardag. De svarade även gärna på frågor från de många intresserade eleverna. Deras högsta önskan är att få gå klart skolan för att kunna uppfylla sina drömmar. Elton vill bli civilingenjör och Raissa journalist. Raissas dröm kändes inte långt borta med hennes tuffa frågor tillbaka till eleverna på plats.

Foto: © Melker Dahlstrand

Foto: © Melker Dahlstrand

Under dagen pratade vi också om att världen blir bättre, om hur barnkonventionen kan implementeras i fattigare länder samt fördjupade oss i hur ett bra dagsverke kan se ut. Avslutningsvis röstade eleverna fram vilket projekt som 2015 års dagsverke kommer att samla in pengar till. Det blev vårt projekt i Tanzania.

Ett stort tack till alla engagerade och peppande elever och lärare på plats. Hoppas att ni också gick hem med ett leende på läpparna och är ordentligt inspirerade inför årets Operation Dagsverke.

Och ni som inte redan har anmält er, det är inte försent: anmäl er här. Lycka till alla dagsverkare!