Gå till innehållet

Livräddande information ska minska spridningen av ebola i Västafrika

UNICEF kämpar just nu för att stoppa spridningen av ebola i Västafrika. Tillsammans med partners i sju länder använder vi oss av mobiltelefoner, radio- och tv-program, och knackar dörr för att sprida livräddande information om hur man skyddar sig.

UNICEF-personal i Conakry informerar om hur man skyddar sig mot ebola. Foto: © UNICEF

UNICEF-personal i Conakry informerar om hur man skyddar sig mot ebola. Foto: © UNICEF

– Många människor i den här delen av världen har aldrig tidigare hört talas om ebola, säger Dr. Guido Borghese, UNICEFs rådgivare inom barns överlevnad och utveckling i Väst- och Centralafrika. Rykten sprids snabbt, och det är livsviktigt att familjer får rätt information för att kunna skydda sig och för att förhindra farliga missförstånd.

Tillsammans med Röda Korset och WHO trappar UNICEF nu upp insatserna i Västafrika för att öka kunskapen om ebola och hur man skyddar sig. I Guinea, Liberia, Sierra Leone, Elfenbenskusten, Senegal, Mali och Guinea-Bissau pågår kommunikationsaktiviteter för att nå ut till samhällen och vårdpersonal med den viktiga informationen.

UNICEF tillhandahåller också utrustning som handskar, desinfektionsmedel och tvål till människor i de drabbade områdena. Det finns inget vaccin och inget botemedel mot ebola, och hittills har 111 personer dött av sjukdomen i Guinea och i Liberia. Det förebyggande arbetet är livsviktigt.

Vill du vara med och kämpa för utsatta barn, varje dag, året om? Som Världsförälder är du med vid katastrofer och du hjälper till med det mest grundläggande under barnens uppväxt. Som till exempel rent vatten, vaccin och skola. Bli Världsförälder idag.