Default hero image

Fantastisk start i kampen

för rent vatten!

Glädjande nog har det varit en fantastisk start på vår butikskampanj tillsammans med Apotek Hjärtat, Gina Tricot, H&M och Ikea. Vi har som mål att rena 200 miljoner liter vatten och bara en vecka in i kampanjen har vi redan hunnit rena över 50 miljoner liter vatten. Detta otroliga resultat är tack vare alla engagerade medarbetare och kunder!

Skribent |

Publicerad |

2014 04 26

Uppdaterad |

2014 04 26

Fantastisk start i kampen för rent vatten!

[gallery ids="19264,19316"]

Rent vatten är en mänsklig rättighet, men fortfarande saknar 780 miljoner människor tillgång till rent vatten. Varje dag dör över 1 400 barn under fem år på grund av smutsigt vatten, brist på toaletter och dålig kunskap om hygien.

UNICEF kämpar över hela världen för att förändra situationen. Vi ger stöd till utbyggnad av vatten- och avloppssystem, borrar brunnar, installerar pumpar, bygger toaletter och utvecklar nya billiga metoder för att lösa vattenproblemen.

Du kan hjälpa till genom att lägga till tio kronor på ditt köp när du handlar hos Apotek Hjärtat, Gina Tricot, H&M och IKEA. Då renar du mer än 1 000 liter vatten och ser till att fler barn får tillgång till rent vatten och kan undvika sjukdomar. Tack!

Följande datum pågår kampanjen i butik: IKEA: 14 april – 11 maj Apotek Hjärtat: 16 april – 5 maj Gina Tricot: 22 april – 11 maj H&M: 24 april – 8 maj

Kopiera länk

Relaterade artiklar

ig-fb-unicef_wp_43911 copy.png
Elfenbenskusten

I Elfenbenskusten går 1,5 miljoner barn och unga inte i skolan. Majoriteten är flickor. Ett nytt UNICEF-projekt som finansieras av Svenska Postkodlotteriet kommer nu ge flickor som slutat i skolan en andra chans. I projektet får 1 000 flickor möjlighet att uppfylla sina drömmar genom innovativa yrkesutbildningar som fokuserar på framtidsyrken.

efva-dont-judge-scaled.jpg
Sverige

Det var först när sonen frågade varför det stod not for sale i en silverring som allt föll på plats. Det lika starka som självklara budskapet om att ingen är till salu, inringat av taggtråd, blev symbolen i den smyckeskollektion Efva Attling sedan tog fram till förmån för UNICEF för att stödja arbetet mot våld och exploatering av barn. 

un0619564-scaled-e1649169046998.jpg
Ukraina

UNICEF levererar dagligen akuthjälp till Ukraina och hjälper barn och familjer på flykt från kriget. Svenska företags bidrag till insatserna i Ukraina är rekordstort. Över 1 400 företag har genom gåvor och initiativ samlat in flera hundra miljoner till UNICEFs arbete för barnen.