Gå till innehållet

”Innan situationen förbättras vågar jag inte drömma”

Sedan stridigheter bröt ut i Sydsudan i december förra året har fler än en miljon människor tvingats fly från sina hem. Mer än hälften av de drabbade är barn. Här möter du några av dem när de berättar sina egna historier.

UNICEF kämpar för att snabbt kunna bemöta de humanitära behoven hos människorna som drabbats av konflikten i Sydsudan. Vi tillhandahåller rent vatten, sanitet, tillfälliga center för utbildning och trygga platser för lek. Vi återförenar ensamma barn med deras familjer, behandlar sjuka och undernärda barn, samt vaccinerar mot smittsamma sjukdomar.

Genom vår insats för att nå utsatta i mycket avlägsna områden har hittills 94 ton livräddande produkter levererats till barn och deras familjer. Men ännu mer hjälp behövs.

Konflikten i Sydsudan fortsättar att undergräva barns rättigheter. Vi kämpar för att förbättra situationen, och du kan hjälpa till. Ge en gåva till barn som drabbats av krig och katastrofer. Eller bli Världsförälder så kämpar du för alla barn, varje dag, året om. Stort tack för din hjälp.