Gå till innehållet

Morgan Alling hjälper till på Operation Dagsverke-disco

Igår besökte UNICEF-supportern Morgan Alling Gubbängsskolan i Stockholm. Han var på plats och hjälpte högstadieeleverna ordna disco för lågstadiet och samla in pengar till Operation Dagsverke som i år ska se till att fler barn i Moçambique får gå i skolan.

Leia Mattsson elev i 9:an berättar:

– Vi har disco för lågstadiet för att samla in pengar till Operation Dagsverke. Att Morgan Alling kommer och hjälper till är väldigt bra. Det är väldigt snällt av honom att ställa upp och hjälpa oss. Att bidra till Operation Dagsverke känns väldigt fint. Man känner att man kan hjälpa till och bidra till en bättre framtid för andra barn.

Gubbängsskolan var en de skolorna som på 60-talet var med och startade Operation Dagsverke. I år bestämde Gubbängsskolan sig att för första gången låta alla elever engagera sig, inklusive låg och mellanstadiet, vilket visat sig mycket lyckat. Operation Dagsverke ger skolan ett bra tillfälle att prata om barns rättigheter.

Discokvällen blev lyckad och det var mycket uppskattat av de förväntansfulla lågstadieeleverna att Morgan var på plats. Han hjälpte till att fylla popcornpåsar, peppa eleverna och stämpla in besökarna.