Reyna-11-575x8621.jpg

”En tyfon är stark, men

en mors kärlek är starkare!”

Idag är det Mors dag. Det vill vi fira genom att hylla alla starka, fantastiska mammor som finns i världen. Rhea i Filippinerna är en av dem. Här berättar hon själv om dagen då tyfonen kom, och familjens liv slogs i spillror.

Skribent |

Publicerad |

2014 05 25

Uppdaterad |

2014 05 25

”En tyfon är stark, men en mors kärlek är starkare!”

Rhea och dottern Althea överlevde tyfonen som drabbade Filippinerna i höstas. Foto: © UNICEF/Reyna

<em>Jag var gravid i fjärde månaden när tyfonen slog till. Min man Lumar skickade mig och vår fyraåriga dotter Althea till ett hus som vi trodde skulle vara säkert under stormen. Men det var det inte. När de stora vågorna kom översvämmades huset direkt. J

Kopiera länk

Relaterade artiklar

1X4A5830.jpg
Sierra Leone

Tänk om alla barn kunde få en trygg och kärleksfull start i livet, och att alla som föder skulle känna sig omhändertagna under sin förlossning. Jag är övertygad om att det skulle lösa många av världens problem. Peace on Earth begins with Birth som det så fint heter.

maja-gravid-1-e1653394214475.jpeg
Sverige

Under graviditeten med min äldsta son var jag aldrig riktigt nervös. Genom åren som gått har jag fått många många meddelanden från kvinnor som är oroliga över missfall, och resan fram till födseln. Men jag har aldrig kunnat relatera. Naivt nu i efterhand men just där och då ganska så skönt. Jag var så lycklig bara och stannade i den känslan. Så bra som jag mådde under min första graviditet hade jag inte gjort på många år och jag spenderade tiden med att vila, baka alla jordens kakor, boa in mig och sova sova sova. Jag njöt av varje spark, njöt av varenda sekund.