Gå till innehållet

UNICEF kräver att de kidnappade skolbarnen i Syrien släpps fria

I norra Syrien för drygt en månad sedan kidnappades mer än 140 kurdiska pojkar i åldern 14-16 år av Islamiska Staten i Irak och Syrien (ISIS). UNICEF följer med stort allvar situationen och kräver att barnen släpps omedelbart.

– För mer än fyra veckor sedan kidnappades barnen när de återvände till sin hemstad Ayn al-Arab, efter att ha gjort sina slutprov för gymnasiet i Aleppo. Barnen har ingenting att göra med kriget i Syrien, de ville bara göra klart sina prov och återvända till sina familjer, säger Maria Calivis, UNICEFs regionchef för Mellanöstern och Nordafrika.

– Kidnappning, rekrytering och utnyttjande av barn i väpnade konflikter är svåra brott mot barns rättigheter. De som begår sådana brott måste ställas till svars.

Hjälp barn som drabbas av konflikten i Syrien, ge en gåva nu. Tack!