Davies-575x383.jpg

Idag påbörjas en informationskampanj mot ebola i Sierra Leone. Målet är att nå ut till alla hushåll med livräddande information och stoppa spridningen av ebola. UNICEF har utbildat volontärer och tillhandahåller korrekt information om sjukdomen och hur man skyddar sig.

Skribent |

Publicerad |

2014 09 19

Uppdaterad |

2014 09 19

Informationskampanj mot ebola ska nå alla hushåll i Sierra Leone

En grupp frivilliga i Freetown, Sierra Leone, informerar om ebola och hur man skyddar sig mot sjukdomen. De bär informationsaffischer från UNICEF. Foto: © UNICEF/Davies

– Vi har skickat ut information i tv, radio och tidningar, men det räcker inte, säger Roeland Monasch, chef för UNICEF i Sierra Leone. Nu måste vi ta informationen direkt till människorna.

Kampanjen kommer att pågå under tre dagar och genomförs av 28 500 utbildade volontärer och unga. Genom att knacka dörr är målet att nå 1,5 miljoner hushåll, och informera om hur familjer kan skydda sig mot ebola och förhindra att smittan sprids.

Det är kritiskt viktigt att nå ut till alla med informationen och se till att drabbade får vård.

– Det här är en möjlighet att prata med familjer och få reda på vad de vill veta om ebola. Om människor inte har tillgång till rätt information måste vi nå ut till dem. Kampen mot ebola måste föras i varje hem, i varje samhälle och i varje behandlingscenter, säger Monasch.

UNICEF arbetar just nu i många katastrofer runt om i världen. Genom att ge en gåva till vår  katastroffond är du med oss och kämpar för att hjälpa barnen i de eboladrabbade länderna, och i andra katastrofer.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Gaza bland tält - cropped desktop - 2024
Gaza

Sedan kriget bröt ut i Gaza har över 14 000 barn dödats, vilket innebär fler än vart hundrade barn. Tusentals barn har dessutom skadats och förlorat sina föräldrar. Enligt UNICEF utsätts barn oproportionerligt hårt av kriget, trots att de ska vara skyddade.

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.