Gå till innehållet

Tillsammans för Världens Barn

Tuffa utmaningar, spännande överraskningar och kända ansikten. I kväll kulminerar den månadslånga kampanjen för Världens barn med en gala som sänds i Sveriges Television kl 20.00. 21 organisationer kraftsamlar till stöd för barn runt om i världen i samarbete med Radiohjälpen. UNICEF får bidrag via kampanjen och pengarna går till barn i Albanien.

Foto: © UNICEF/Pirozzi

Tack vare kampanjen Världens barn kan UNICEF fortsätta att kämpa för att skydda barn från våld och övergrepp i Albanien. Foto: © UNICEF/Pirozzi

I Albanien är det vanligt att barn och unga utsätts för misshandel, övergrepp och vanvård. För att förändra det arbetar UNICEF långsiktigt med att bygga upp ett nationellt skyddsnät kring barnen och uppmärksamma både barnen själva och beslutsfattare om vad barns rättigheter innebär.

En av aktiviteterna är en hjälptelefon som barnen kan ringa gratis dygnet runt. Utbildade rådgivare lyssnar, ordnar akut hjälp och slussar barnen vidare till organisationer som kan ge dem långsiktigt stöd. Hjälptelefonen är också ett sätt att göra beslutsfattare medvetna om det våld som drabbar barn och ta större ansvar för att ge barnen den trygga uppväxt de har rätt till.

Arbetet med att förändra villkoren för de barn som har det allra tuffast kräver långsiktighet. Det är sextonde året i rad som ett stort antal organisationer kraftsamlar till förmån för barn i världen. Målet med årets kampanj är att samla in 80 miljoner kronor. Tack vare kampanjen Världens barn kan UNICEF fortsätta att kämpa för att skydda barn från våld och övergrepp i Albanien. Läs mer om projektet här.

Galan för Världens barn sänds i Sveriges Television kl 20.00, och imorgon den 4 oktober är det den andra stora insamlingsdagen.