Gå till innehållet

Kampen mot ebola har blivit en kamp mot klockan

UNICEF trappar nu upp insatserna i de eboladrabbade länderna för att försöka stoppa spridningen och hjälpa alla de barn som förlorat sina föräldrar eller själva insjuknat.

Sierra Leone är ett av de värst drabbade länderna i Västafrika. Här hjälper en hälsoarbetare en ebolasmittad kvinna på ett sjukhus som stöds av UNICEF.

Ebolans spridning i Västafrika har fått fruktansvärda konsekvenser för barns och familjers liv. Hela samhällen har lamslagits och antalet bekräftade fall stiger i allt ökande takt. Det är nu en kamp mot klockan för att få kontroll över läget och stoppa smittspridningen.

UNICEF är på plats i alla de eboladrabbade länderna och trappar nu ytterligare upp insatserna.

  •  Vi levererar hundratals ton med medicin, mat, sjukhussängar, masker, skyddshandskar, klor, tvål mm.
  • Vi genomför massiva informationssatsningar för att sprida kunskap om hur farlig sjukdomen är, hur det smittar, vikten av hygien, hur man skyddar sig och var man får hjälp.
  • Barn som förlorat sina föräldrar får psykosocialt stöd att bearbeta vad som hänt samt blir omhändertagna på trygga och barnvänliga platser
  • Barn och föräldrar som på grund av situationen kommit ifrån varandra får hjälp att återförenas.
  • I Sierra Leone utbildar vi människor som överlevt ebola, och därför är immuna mot sjukdomen för att kunna arbeta som frivilliga.

Läget är akut och mer hjälp behövs, ge en gåva och hjälp till att stoppa smittspridningen och rädda barns liv. Tack! Här kan du läsa mer om hur vi arbetar på plats i de olika länderna.