Gå till innehållet

Karl-Bertil Jonsson är årets motiv på julkulan

Årets version av den populära julkulan från UNICEF har ett motiv från julens traditionella film med den givmilde Karl-BertiI Jonsson.

unicef-butiken

Per Åhlin, som både tecknat och regisserat filmen har speciellt för UNICEF valt ut och upplåtit ett motiv från sin film ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” till den julkula som UNICEF nu presenterar. Den unika handmålade julkulan i glas är ett kärt samlarobjekt och bästsäljare bland de produkter som säljs inför julen i unicefbutiken.se. Tidigare års julkulor har bland annat haft motiv av Ilon Wikland, Lisa Larson och Lotta Kühlhorn.

I unicefbutiken.se återfinns också andra fina julklappar för ett gott syfte, fodral för surfplatta med Mumin-motiv samt en ullfilt från Klippan. All försäljning sker till förmån för UNICEFs arbete för barns rättigheter och 20 procent av den totala försäljningsintäkten går till UNICEFs verksamhet.