Gå till innehållet

Fantasifulla barnkläder ger pengar till UNICEF

Nu presenteras årets ”All for Children”, en H&M-kollektion där 25 procent av försäljningspriset går till UNICEFs arbete för att ge barn i Etiopien utbildning och annat stöd som skapar förutsättningar för en bra start i livet.

Bild från den nya kollektionen från H&M som säljs till förmån för UNICEF.

Bild från den nya kollektionen från H&M som säljs till förmån för UNICEF.

H&M lanserade projektet ”All for Children” år 2009. Vid det tillfället gav H&M 4,5 miljoner dollar till UNICEFs arbete för barns rättigheter i södra Indien. 2012 utökade man stödet till att även omfatta Bangladesh. Nu är det dags för Etiopien att ta del av stödet som kommer att gå till att ge några av de mest utsatta barnen där en bra start i livet.

Vanamathi (t.v.) tillsammans med sin lärare. Foto: © UNICEF India

Vanamathi (t.v.) tillsammans med sin lärare. Foto: © UNICEF India

Hittills har stödet från H&M via ”All for Children” förbättrat livet för över en miljon barn i särskilt utsatta områden. Vanamathi, 17 år, från Tamil Nadu i södra Indien, är ett av dessa barn.

Vanamathi gick i femte klass när familjen plötsligt blev så fattiga att Vanamathi var tvungen att börja jobba och inte kunde gå till skolan. Men tack vare insatser från UNICEF kunde föräldrarna övertygas om att deras dotter skulle få gå i skolan. Nu är Vanamathi tillbaka i skolan och hon drömmer, som så många andra barn, om att fortsätta studera och bli lärare.