Gå till innehållet

Laleh tolkar Chiquitita och alla intäkter går till UNICEFs arbete

ABBA har sedan 1979 skänkt intäkter från låten Chiquitita till UNICEF. För att sprida låten vidare och ingjuta nytt liv i gruppens samarbete med UNICEF har nu ABBA The Museum bjudit in nya välkända artister att tolka låten. Först ut är Laleh.

Lyssna på låten på pressplaytogive.com, Spotify, iTunes m.fl. Varje gång låten spelas bidrar du till UNICEFs arbete för flickors rättigheter.

2014-11-17 15-55-24

Björn Ulvaeus: ”Jag tycker att Chiquitita kan tjäna som symbol för alla de flickor och unga kvinnor runt om i världen, som förmenas sin rättmätiga plats i samhället. Vi kan hjälpa dem till utbildning, så att de kan stå upp mot kulturellt eller religiöst betingade patriarkat, som vill hålla dem nere”, säger Björn Ulvaeus. ”Laleh vet vad jag menar och jag är stolt och glad att hon ställt upp med sin fina version av Chiquitita.”

Laleh: ”Jag tycker väldigt mycket om låten och texten, så det kändes väldigt naturligt för mig att göra den. Men även om det är en spännande process att producera och göra musik, så blir det än mer meningsfullt när musiken får vara med och delta i något som kanske kan göra någon direkt nytta. Förhoppningsvis kommer vi kunna bidra med något genom intäkterna men framförallt genom att låten i sig kanske kan skänka lite hopp och uppmuntran för den som behöver det”, säger Laleh.

Agnetha Fältskog: ”På sitt eget personliga sätt har begåvade Laleh gett oss en helt ”ny” Chiquitita. Med en röst som uttrycker så mycket nyanser av glädje, sorg och mer därtill. Ett fantastiskt fantasiarrangemang, man dras bara med…”