Gå till innehållet

Goda nyheter – Cadres utbildar mot undernäring

Undernäring hos små barn är ett stort problem i Indonesien. Men det är också något som med enkla medel kan avhjälpas – genom att mammor ammar sina barn längre. UNICEF utbildar frivilliga hälsoarbetare för att informera om amning och ge kostråd till mammorna.

Foto: © UNICEF

Foto: © UNICEF

De frivilliga hälsoarbetarna kallas för cadres och informerar bland annat mammorna om hur viktigt det är att amma under barnets första sex månader. För varje cadre som UNICEF utbildar ger Indonesiens regering ekonomiskt stöd till att utbilda fyra till.

Att mammorna på det här sättet får viktig kostrådgivning, både för sitt barn och för sig själva, förebygger och minskar undernäring. Idag spelar hälsoarbetarna en viktig roll i Indonesiens hälsosystem.

Det här tycker vi är riktigt goda nyheter. Vill du vara med och kämpa för fler framsteg för barnen? Bli Världsförälder!

På bara ett år hinner vi göra massor. Det här är en av många goda nyheter från 2014. Här hittar du fler goda nyheter. Läs och bli glad!