Gå till innehållet

Över en miljon till UNICEF från M-magasin

I samband med den årliga Mappiegalan på Grand Hotel i Stockholm igår avslöjades att M-Magasin i år bidrar med 1 108 000 kronor till UNICEF. Pengarna går till UNICEFs arbete för utsatta flickor i Nepal.

mappie_2014_0104 kopia

På scenen i Grands vinterträdgård – inför över 800 opinionsbildare, artister, näringslivskvinnor och helt vanliga läsare – avslöjade chefredaktör Amelia Adamo summan som i år skänks till UNICEF, en ökning jämfört med föregående år. Vår generalsekreterare Véronique Lönnerblad tackade för gåvan och det värdefulla samarbetet med tidningen. UNICEF-ambassadören Mark Levengood berättade sedan om hur pengarna som samlats in kommer till användning och bjöd åhörarna på sin underfundiga humor.

Fler priser delades också ut under kvällen och även här uppmärksammades UNICEF genom priset till årets internationella Mappie. Priset tillföll UNICEF-ambassadören och världsartisten Angélique Kidjo för hennes kamp för Afrikas flickor.

Samarbetet mellan UNICEF och M-magasin, som inleddes 2008, har hittills inbringat över sju miljoner kronor till UNICEFs arbete. För varje såld tidning skänker M-magasin en krona till UNICEF. Bidraget från M-magasin har tidigare gått till att stödja kvinnor och barn i Etiopien. Sedan förra året går M-pengarna till UNICEFs program för utsatta flickor i Nepal.