Gå till innehållet

Muminsamarbete ger nära 8 miljoner kronor till UNICEF

Idag fick UNICEF motta en check på 7,7 miljoner kronor från Moomin Characters. 2014 skulle Mumins skapare Tove Jansson ha fyllt 100 år och det uppmärksammades genom att ett antal Muminprodukter sålts till förmån för UNICEF. Pengarna kommer gå till utbildningsinsatser och ge barn världen över en bättre framtid.

Véronique Lönnerblad fick ta emot checken från Sophia Jansson, brorsdotter till Tove Jansson och styrelseordförande på Moomin Characters.

UNICEF Sveriges generalsekreterare Véronique Lönnerblad fick ta emot checken från Sophia Jansson, brorsdotter till Tove Jansson och styrelseordförande på Moomin Characters.

Donationskampanjen involverade ett antal varumärken som alla har donerat en del av sin försäljning till UNICEF. Den största delen av pengarna kommer från försäljningen av jubileumsversionen av Arabias Muminmugg.

– Att barn får en möjlighet att utbilda sig är livsviktigt. Det är en väg ut ur fattigdom och utsatthet och inget barn ska nekas den möjligheten. Vi är oerhört tacksamma för stödet från Mumin & Bulls Licensing, de här pengarna kommer att ge många barn möjlighet till en bättre framtid, säger Véronique Lönnerblad, generalsekreterare för UNICEF Sverige.