Gå till innehållet

Ge en värmande present till någon du tycker om

På Alla hjärtans dag vill många uppmärksamma de man tycker om med kärlek, värme och trygghet. Men i många länder är det svårt för barn att få den trygghet och start i livet de har rätt till. Hakim och Amira sitter under en filt i flyktinglägret Domiz i norra Irak. Filtar från UNICEF hjälper dem att hålla värmen under vintern.

Hakim och Amira sitter tätt tillsammans under en filt som de fått av UNICEF. Foto: © UNICEF/Schermbrucker

Hakim och Amira sitter tätt tillsammans under en filt som de fått av UNICEF. Foto: © UNICEF/Schermbrucker

Hakim är fyra år och lillasyster Amira är två. De flydde från Syrien med sin mamma Fatema för två år sedan. Barnens pappa hotades och tvingades snabbt fly från landet. Fatema fick ensam ta barnen och komma efter, till fots under vintern. Då var Hakim två år och Amira bara några månader. Fatema oroar sig över att tältet där de nu bor inte ska kunna stå emot stormarna i Domiz. Men hon berättar att de har fått rent vatten och tillräckligt med filtar från UNICEF för att hålla värmen.

Köp ett Alla hjärtans dagpaket i vår gåvoshop. Då skickas en värmande filt, en fin sagobok och vaccin till skydd mot polio, mässling och stelkramp till barn som verkligen behöver det. Du får ett fint gåvobevis att ge bort till någon du tycker om. Och det är inte för sent, du kan få ett digitalt gåvobevis direkt till din e-post.