Default hero image

Krisen i Jemen förvärras

– UNICEF stannar

Den politiska krisen i Jemen förvärras och det har rapporterats om att flera länder stänger sina ambassader i landet och evakuerar sin personal. UNICEF stannar på plats och fortsätter att dagligen göra livräddande insatser för barn över hela landet.

Skribent |

Publicerad |

2015 02 18

Uppdaterad |

2015 02 18

Krisen i Jemen förvärras – UNICEF stannar

UNICEF oroas över hur krisen kommer att påverka barn och kvinnor när det gäller näring och utbildning. Barnen är redan idag en av de grupper som är värst drabbade av krisen i landet. Miljoner barn lider av undernäring, har fått sin utbildning avbruten, tvingas att strida och lider av dålig hälsa.

– Vi vill försäkra människorna i Jemen att UNICEF kommer fortsätta sitt arbete i landet, så länge som det inte finns några direkta hot mot vår personal, säger Julien Harneis, chef för UNICEF i Jemen. Tillsammans med våra partners kommer vi att fortsätta arbetet med att vaccinera barn, behandla mot undernäring, bygga och reparera skolor, samt se till att de barn som behöver det får psykosocialt stöd.

UNICEF har sett till att 160 000 akut undernärda barn i Jemen fått behandling och att 900 000 människor fått tillgång till rent vatten. Tack vare att skolor byggs och renoveras runt om i landet kommer 520 000 barn att få en säker skolmiljö.

Den långdragna och komplexa humanitära krisen i Jemen har inneburit att närmare 15 miljoner människor är i behov av humanitärt stöd. Grundläggande sociala tjänster är fortfarande inte uppe på den nivå de var före krisen 2011 och läget kommer troligen att förvärras ytterligare. UNICEF vädjar nu till det internationella samfundet att stötta barnen i Jemen. Mer resurser behövs för att möta behoven hos de allra mest utsatta barnen i landet under 2015.

I konflikter och katastrofer är det alltid barnen som drabbas hårdast. Ge en katastrofgåva idag så är du med oss och kämpar för barnen i Jemen och i andra katastrofer. Eller köp livräddande förnödenheter i vår gåvoshop. Allt du köper skickas till barn som verkligen behöver det. Tack för din hjälp.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Gaza bland tält - cropped desktop - 2024
Gaza

Sedan kriget bröt ut i Gaza har över 14 000 barn dödats, vilket innebär fler än vart hundrade barn. Tusentals barn har dessutom skadats och förlorat sina föräldrar. Enligt UNICEF utsätts barn oproportionerligt hårt av kriget, trots att de ska vara skyddade.

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.