Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF kämpar i iskalla läger för syriska barn på flykt

Vintern är långt ifrån över för de barn och familjer som tvingats på flykt från konflikten i Syrien. UNICEF arbetar hårt för att nå utsatta barn med varma vinterkläder i flyktinglägren. Innovativ teknik används i bland annat Libanon för att registrera familjer och nå ut med rätt typ av insatser. Men mer resurser behövs.

Vintern har drabbat många barn på flykt från Syrien mycket hårt. Systrarna Rimas, 3 år, och Suraya, 6 år, kommer från Aleppo i Syrien. Nu bor de i ett flyktingläger i Bekaadalen, Libanon. Foto: © UNICEF/Romenzi

Två syriska flickor bär på hinkar i flyktinglägret i Bekaadalen i Libanon. Antalet syriska flyktingar i behov av hjälp har ökat exceptionellt jämfört med förra vintern. Foto: © UNICEF/Haidar

Barn med bara fötter står utanför ett tält i flyktinglägret i Bekaadalen, Libanon. Foto: © UNICEF/Haidar

En kvinna som arbetar för organisationen SAWA, partner till UNICEF, använder en surfplatta för att registrera en familj på flykt från Syrien. Bland annat registreras hur många barn familjen har, hur gamla de är och var familjen befinner sig. Informationen förs in i ett nytt system där familjen får en unik kod som gör det möjligt för UNICEF att veta vilka barn som har fått kläder och vilka insatser som behövs. Foto: © UNICEF/Haidar

UNICEF når fram med vinterpaket till barnen. Varje kartong innehåller en vinterjacka, byxor, ylletröja, mössa, handskar, halsduk, strumpor, varma underkläder och varma stövlar. Foto: © UNICEF/Haidar

Vi kämpar för att alla barn på flykt ska kunna hålla sig varma och vara trygga. Foto: © UNICEF/Haidar

Vi kämpar för att alla barn på flykt ska kunna hålla sig varma och vara trygga. Foto: © UNICEF/Haidar

UNICEF kämpar ständigt för att hjälpa barnen som drabbats av konflikten i Syrien. Med hjälp av till exempel mobila medicinska team når vi ut till familjer som drabbats av den hårda vintern.

– UNICEF levererar många paket med vinterkläder och ser också till att alla skolar får bränsle, något som kommer de mest utsatta barnen till nytta, säger Annamaria Laurini, chef för UNICEF i Libanon. Vintern är inte över, och mer hjälp behövs snabbt för att vi ska kunna nå varje barn som behöver vår hjälp.

Konflikten i Syrien har pågått i snart fyra år. Mer än sju miljoner barn är drabbade.

Kämpa med oss för barnen som drabbas av konflikten i Syrien. Ge en gåva idag. Du kan också köpa ett livräddande vinterpaket i vår gåvoshop. Vinterpaketet innehåller vinterkläder till ett barn, en filt och 90 påsar näringspulver.

Hjälp barnen i Syrien

Konflikten i Syrien har pågått i sju år och situationen för barnen är akut. Hjälp oss rädda barns liv.

Ge en gåva