©-UNICEF_Zmey-575x383.jpg

62 ton livräddande

förnödenheter till Donetsk

Förra veckan skickade FN 62 ton livräddande förnödenheter till Donetsk i Ukraina. Bland annat levererades hygienprodukter, varma kläder, filtar, mjölkpulver, dricksvatten och medicinska produkter från UNICEF, UNHCR och WHO.

Skribent |

Publicerad |

2015 02 23

Uppdaterad |

2015 02 23

62 ton livräddande förnödenheter till Donetsk

UNICEF levererar livräddande förnödenheter till människor som drabbats av konflikten i Ukraina. Foto: © UNICEF/Zmey

Omkring fem miljoner civila är drabbade av krisen i Ukraina. De som lever i direkt konfliktdrabbade områden är särskilt utsatta på grund av att det är svårt att nå fram med humanitär hjälp. Konvojen var ett av flera initiativ i samarbete mellan FN, UNICEF och andra organisationer för att nå fram till människor i nöd.

– Barn på flykt eller som lever i konfliktdrabbade områden är värst drabbade av konflikten, säger Giovanna Barberis, chef för UNICEF i Ukraina. Det är kritiskt viktigt att humanitär hjälp kontinuerligt når fram till så många barn och familjer som möjligt. Brist på mat och vatten, och dålig tillgång till vård utsätter barn för livsfara. Särskilt de mest utsatta, som barn i skyddsrum och på institutioner, barn med funktionsnedsättningar eller som drabbats av hiv.

©-UNICEF_Krepkih-575x383.jpg
Maksim är sex år. Han är ett av alla de barn som drabbats av konflikten i Ukraina. Han har skilts från sin familj och bor vid ett center för människor på flykt, i huvudstaden Kiev.Foto: © UNICEF/Krepkih

Maksim är sex år. Han är ett av alla de barn som drabbats av konflikten i Ukraina. Han har skilts från sin familj och bor vid ett center för människor på flykt, i huvudstaden Kiev. Foto: © UNICEF/Krepkih

UNICEF och våra partners är oroade över bristen på säker tillgång för humanitär hjälp i Ukraina. Sedan mars 2014 har mer än en miljon människor tvingats på flykt i landet, varav mer än 134 000 är barn. Människor på flykt som lider av tuberkulos övervakas inte och hivpositiva har ingen tillgång till medicin. Sjukdomsutbrott riskerar att få katastrofala konsekvenser.

I konflikter och katastrofer är det alltid barnen som drabbas hårdast.   Ge en katastrofgåva idag så är du med oss och kämpar för barnen i Ukraina och i andra katastrofer. Eller köp livräddande förnödenheter   i vår gåvoshop. Allt du köper skickas till barn som verkligen behöver det. Tack för din hjälp.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Mamma och dotter - flyktingar Sudan 2023
Sudan

Det brutala kriget i Sudan har resulterat i världens största barnflyktingkris. Över 4 miljoner barn är på flykt från våldet. Miljontals barn är uttorkade och lider av allvarlig undernäring. Och då har den årliga svältperioden inte ens börjat.

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
Guatemala

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.