Gå till innehållet

UNICEF får 28 miljoner kronor i utdelning från PostkodLotteriet

Igår kväll samlades PostkodLotteriets alla förmånstagare för årets utdelning. Totalt fick cirka 50 organisationer dela på nära 1,2 miljarder kronor och 28 miljoner kronor av dessa tilldelades UNICEF Sverige. Det är en ökning med fem miljoner jämfört med förra året.

UNICEF_Sverige-2

Sedan 2008 har UNICEF Sverige varit förmånstagare till Svenska PostkodLotteriets utdelning till organisationer. Hittills har UNICEF Sverige totalt fått 151 miljoner kronor från PostkodLotteriet.

– Jag vill rikta ett stort tack till PostkodLotteriet för årets bidrag till UNICEFs arbete. Över hela världen kämpar UNICEF för barns rättigheter. Tack vare det nya anslaget från PostkodLotteriet kommer vi bland annat att kunna förhindra att barn smittas av hiv och se till att fler får tillgång till rent vatten, säger Véronique Lönnerblad, generalsekreterare för UNICEF Sverige.