Gå till innehållet
Laddar…

De leder årets Humorgala

Jenny Strömstedt, Peter Magnusson och Eva Röse är värdar för Humorgalan när den direktsänds i TV4 under Valborgsmässoafton. Kvällen blandar allvar med humor och bjuder på stjärnfyllda liveframträdanden från bland andra Carola och Måns Zelmerlöw, sketcher skrivna och regisserade av David Batra och starka reportage från UNICEFs arbete runt om i världen.

Foto: © Pär Bäckstrand/TV4

Foto: © Pär Bäckstrand/TV4

Den 30 april sänds den trettonde upplagan av Humorgalan – för varenda unge. Värdar för den direktsända galan är programledaren Jenny Strömstedt, skådespelaren och UNICEF-ambassadören Eva Röse samt komikern och skådespelaren Peter Magnusson. Förra årets gala slog rekord, över 30 000 tittare ringde in och bestämde sig för att stödja UNICEF genom att bli Världsföräldrar.

– Det är ett hedersuppdrag att för en kväll få vara ansiktet utåt för UNICEF tillsammans med humorklippan Eva och trygga Jenny som jag alltid varit lite rädd för då hon utstrålar en blixtrande intelligens. Jag hoppas att jag kan frambringa mycket olja för att kunna smörja den rost som kan ha uppkommit under de tio år som jag senast kunde titulera mig programledare, säger Peter Magnusson.

I vanlig ordning bjuds det på förstklassig underhållning. Carola, Seinabo Sey, Loreen, Måns Zelmerlöw, Peter Jöback och Helen Sjöholm står för årets artistuppträdanden. David Batra har skrivit och regisserat samtliga sketcher i galan och bland de medverkande syns bland andra Peter Magnusson, Agneta Sjödin, Martin Stenmark, Gudrun Schyman, Henrik Hjelt, Hasse Aro, Samir och Victor samt Mikael Tornving.

Under galan visas reportage från UNICEFs arbete runt om i världen där tittarna bland annat får se när Carola Häggkvist reser till Gauteng-provinsen i Sydafrika för att träffa hiv-smittade mammor och deras barn. Carola får se hur UNICEF arbetar för att förhindra att mammor smittar sina barn vid förlossningen. Skådespelaren Cissi Forss reser till Cap-Haitien på Haiti och träffar tvååriga Flora som är allvarligt undernärd. Ishockeylegenden Börje Salming besöker Chimoio i Moçambique och möter barn som är ensamma och måste klara sig på egen hand sedan deras föräldrar har dött.

Dessutom reser Världsföräldern Lena Nelson och hennes dotter Malin till Kirgizistan för att besöka ett UNICEF-stött center där funktionsnedsatta barn och deras föräldrar får stöd och hjälp.

Humorgalan – för varenda unge är ett samarbete mellan TV4 och UNICEF. Målet är att inspirera så många som möjligt att bli Världsföräldrar och därmed hjälpa barn i utsatta situationer runt om i världen.

Den trettonde upplagan av Humorgalan – för varenda unge direktsänds från Grand Hôtel torsdag 30 april klockan 20.00 i TV4.