Gå till innehållet

Livräddande förnödenheter når barnen i Syrien

UNICEF har nått fram med 43 lastbilar fullastade med livräddande förnödenheter till Qamishli i nordöstra Syrien. 2,3 miljoner människor kommer därmed bland annat att få produkter som gör det möjligt att rena vatten.

Foto: © UNICEF/Rashidi

Foto: © UNICEF/Rashidi

– Leveransen med livräddande förnödenheter är kritiskt viktig i ett läge då det över hela Syrien börjar bli svårt för UNICEF och andra humanitära aktörer att nå fram, säger Hanaa Singer, chef för UNICEF i Syrien.

Lastbilarna var fullastade med bland annat produkter för att rena vatten, vattenreningstabletter, tvättmedel och tvålar, produkter för behandling av diarré, hygien- och spädbarnspaket samt utrustning för barnmorskor. Hjälpen når fram till 2,3 miljoner människor på flykt från våldet i Al-Hassakeh, Tal Abyad, Deir-Az-Zour, Damaskus och Homs.

För barn på flykt och som drabbats av katastrofer eller konflikter är tillgång till rent vatten, sanitet och god hygien livsviktigt. UNICEFs leverans av bland annat vattenreningstabletter kommer att rädda många barns liv.

Det är lätt att ta rent vatten för givet. Men för många barn är det långt ifrån en självklarhet. Vill du hjälpa oss se till att fler barn i Syrien och över hela världen får rent vatten? För bara 100 kronor kan du rena 10 000 liter vatten. Rena vatten idag.