Gå till innehållet

Din underskrift kan vara värd 250 miljoner kronor

Regeringen har lagt fram ett förslag som vill slopa avdragsrätten för gåvor till ideella organisationer. Det skulle innebära att organisationer som UNICEF förlorar sammanlagt 250 miljoner kronor om året. Pengar som kan förändra livet för många barn världen över.

kampanj_250miljonersfragan

Tillsammans med vår branschorganisation FRII anser UNICEF Sverige att staten bör uppmuntra och även underlätta för privatpersoner att bidra till en bättre värld och vi vill därför att skattereduktionen ska få vara kvar.

Med 250 miljoner kronor skulle vi till exempel kunna ge 2,4 miljoner barn och vuxna i Somalia tillgång till rent vatten.

Vi står tillsammans med många andra organisationer bakom den namninsamling som FRII har startat för att uppmuntra regeringen att tänka om. Läs mer och skriv under på 250miljonersfragan.se