Gå till innehållet

”Jag bara hoppas att alla ska överleva”

UNICEF kämpar för att rädda barns liv efter den mycket kraftiga jordbävningen i Nepal i helgen. 13-åriga Chahana Dhami är ett av barnen som drabbats.

Chahana Dhami, 13, står vid ett tillfälligt skydd som satts upp på ett öppet fält i Katmandu. Foto: © UNICEF/Nybo

Chahana Dhami, 13, står vid ett tillfälligt skydd som satts upp på ett öppet fält i Katmandu. Foto: © UNICEF/Nybo

13-åriga Chahana är ett av alla de barn som tvingats lämna sina hem sedan jordbävningen slog till mot Nepal i lördags. Familjens hus skadades så svårt att de nu tvingas bo i ett tält på ett stort öppet fält i Katmandu.

– Just nu bor jag i ett läger här i Katmandu, säger Chahana. Det är svårt att leva här, jag har aldrig varit med om något så svårt förut. Men det är så livet ser ut, det har jag lärt mig av det här. Jag bara hoppas att alla ska överleva.

Läget är just nu kritiskt för många barn i Nepal. Redan före katastrofen var det mycket svårt att ta sig fram på många ställen i det bergiga landet, där vägarna är dåliga och ibland helt saknas. UNICEF arbetar dygnet runt för att ge barnen den hjälp de behöver. Vi levererar livräddande förnödenheter som rent vatten och näring. Men, vi behöver bli fler som kämpar för barnen.

Bli Världsförälder så är du med och räddar barns liv, i Nepal och över hela världen.