Gå till innehållet
Laddar…

Humorgalan 2015 – En fantastisk kväll!

Över 18 000 personer ringde in och anmälde sig som Världsföräldrar under Humorgalan – för varenda unge. Ett stort tack till alla gamla och nya Världsföräldrar!

Foto: © Melker Dahlstrand.

Foto: © Melker Dahlstrand.

Det var en fantastisk stämning på Grand Hôtel i Stockholm när vi för trettonde året i rad sände Humorgalan. När kamerorna släcktes efter Humorgalan – för varenda unge hade 18 684 personer ringt in och anmält sig som nya Världsföräldrar.

Programledare för galan var i år UNICEF-ambassadören Eva Röse och programledaren Jenny Strömstedt tillsammans med skådespelaren Peter Magnusson. Det bjöds på sketcher skrivna och regisserade av David Batra och liveuppträdanden från Carola, Måns Zelmerlöw, Seinabo Sey, Loreen, samt Peter Jöback och Helen Sjöholm.

Men det var också en kväll fylld av allvar. Börje Salming reste till Moçambique och träffade syskon som måste klara sig på egen hand sedan deras föräldrar har dött. Carola Häggkvist reste till Gauteng-provinsen i Sydafrika för att träffa hivpositiva mammor och deras barn. Cissi Forss reser till Cap-Haitien på Haiti och träffar tvååriga Flora som är allvarligt undernärd, och Världsföräldern Lena Nelson och hennes dotter Malin reste till Kirgizistan för att besöka ett UNICEF-stött center där funktionsnedsatta barn och deras föräldrar får stöd och hjälp.

Ett stort tack säger vi till alla nya och gamla Världsföräldrar!

Missade du att anmäla dig under Humorgalan? Lugn, du kan bli Världsförälder nu också! Tillsammans ska vi kämpa för varenda unge.