Default hero image

Operation Dagsverke är nu

i full gång

Årets Operation Dagsverke har nu dragit igång, och under veckan kämpar tusentals elever runtom i Sverige för att fler barn i Tanzania ska få tillgång till rent vatten i sina skolor.

Skribent |

Publicerad |

2015 05 18

Uppdaterad |

2015 05 18

Operation Dagsverke är nu i full gång

[gallery ids="25062,25063,25064"]

Idag besökte vi Husbygårdskolan när eleverna var i full fart att ge sig ut på sina dagsverken. Efter att ha anmält till lärarna vad de tänkt göra gav eleverna sig ut på stan med hembakt, insamlingsbössor och sms-uppmaningar. Några skulle hem till släktingar för att städa, några för att jobba och en grupp killar var redan igång med att tvätta bilar.

– Det gjorde vi förra året med, berättar Abud med ett leende. Han går i nionde klass och visar rutinerat de andra killarna hur de tvättar bilarna på bästa sätt.

– Det känns bra att göra något för någon annan, säger Yasmin som går i 8:an.

Tanya som är lärare på skolan är med och arrangerar Operation Dagsverke. Hon tycker att det bästa av allt är att se vilket stort engagemang det finns bland eleverna att hjälpa andra skolbarn.

Nu hoppas vi på UNICEF att resten av skolorna får en lika peppande och engagerad dag som Husbygårdsskolan. Lycka till alla dagsverkare!

Titta gärna på kartan och se vilka skolor i ditt område som är med i Operation Dagsverke. Håll utkik efter alla dagsverkare och var med och stötta dem i kampen för barns rättigheter.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

collage-2.jpg
Sverige

Ytterligare en annorlunda termin går mot sitt slut och trots speciella förutsättningar kunde Operation Dagsverke våren 2021 fira 60 år! Burkar har pantats, musik har spelats in, fågelmatare har byggts, digitala utställningar har genomförts och mycket mer. Kreativiteten har verkligen flödat och vi riktar ett stort tack till alla som varit med.

img_2066.jpeg
Sverige

I fredags var det dags för Operation Dagsverkes årliga konferens som lockade elever och lärare från hela landet för att få inspiration till sina kommande dagsverken. Skolaktiviteten har anordnats i svenska skolor sedan 1960-talet och firar i år imponerande 60 år.

julia-kvadrat-2.jpg
Lärare

På Nilaskolan i Malå flödar kreativiteten och entreprenörsandan. Skolan är i full gång med att planera inför årets Operation Dagsverke – ett projekt där eleverna får lära sig mer om barns rättigheter och samtidigt samla in pengar för att hjälpa utsatta barn i andra länder. Läraren Julia Ritzén delar här med sig av sina bästa tips för hur projektet kan skapa mervärde i undervisningen.