Gå till innehållet

Låt mamma rädda barns liv på mors dag

På söndag är det mors dag. Det vill vi fira genom att hylla alla starka, fantastiska mammor som finns i världen. Mors dag-presenter som räddar barns liv hittar du i vår gåvoshop. Beställ idag (26/5) så hinner du få ett tryckt gåvobevis med posten!

Foto: © UNICEF/Nangyo

Foto: © UNICEF/Nangyo

Idéita Kaltouma är 23 år och har två barn. På bilden ser vi lilla dottern Hanane Haroun, ett år. Idéita går ofta till vårdcentralen som ligger på gångavstånd från byn där hon bor i sydvästra Tchad, för att hennes barn ska få vaccin och vård.

– Vi har tur att vi har en vårdcentral nära. Jag går hit med mina barn för att de ska få sina rutinvaccinationer. Jag ser också alltid till att vi kommer hit under vaccinationskampanjer för att se till att de har allt skydd de behöver. Min dotter är idag väldigt frisk och stark, säger Idéita.

Har du en fantastisk mamma i din närhet som du vill hylla? Köp mors dag-presenten i UNICEFs gåvoshop. Där hittar du till exempel morsdagpaketet med myggnät, vaccin, sagoböcker och fotbollar, och du hjälper mammor världen över att ge sina barn en bra start i livet. Beställ idag (26/5) så hinner du få ett tryckt gåvokort med posten!