Gå till innehållet
Laddar…

Glad mors dag!

Idag är det mors dag. Det vill vi fira genom att hylla alla fantastiska mammor som finns runt om i världen. Lovely i Bangladesh är en av dem.

Lovely tillsammans med dottern Nishimoni, 3 år. Foto: © UNICEF/Noorani

Lovely tillsammans med dottern Nishimoni, 3 år.<br />Foto: © UNICEF/Noorani

Lovely bor i byn Char Dhanata i Bangladesh, tillsammans med sin man Najmul och barnen Limon, nio år, och Nishimoni, tre år. När familjen började ta del av ett program som UNICEF stöttar inom näring visade det sig att Nishimoni var undernärd. Lovely började regelbundet få paket med näringspulver för att kunna strössla över dotterns mat, och Nishimoni fick snart tillbaka sina krafter.

– Min son, Limon, är nio år nu, säger Lovely. Han var mitt första barn och jag älskade och tog hand om honom så bra som jag bara kunde. Men det var mycket jag inte visste. Han fick inga näringstillskott, men Nishi var bara ett år när projektet startade i vår by. Jag har lärt mig så mycket av hälsoarbetarna där. Nishi är friskare och piggare, till stor del tror jag tack vare den kunskap och hjälp jag nu fått. Hon blir sällan sjuk och är alltid glad.

Vill du också hjälpa fler mammor ge sina barn en bra start i livet? I vår gåvoshop köper du mors dag-presenterna som räddar barns liv. Du får ett fint gåvokort att ge bort i present, direkt via e-post. Så det gör ingenting om du är ute i sista minuten. Glad Mors dag önskar vi alla fantastiska mammor runt om i världen!