Gå till innehållet
Laddar…

Börje värvar världens viktigaste föräldrar

Tidigare i år reste Börje Salming till Moçambique och träffade föräldralöse Fransisco, 16, och hans syskon. Börje blev mycket tagen av barnens situation och bestämde sig för att att han ville göra mer. Därför kommer han nu att praktisera hos oss för att värva nya Världsföräldrar.

Börje tillsammans med familjen i Moçambique. Foto: © UNICEF

Börje inspirerades till att vilja göra mer för barn världen över efter sitt besök hos familjen i Moçambique . Foto: © UNICEF

Fransisco och hans fyra yngre syskon, Isabel, Mateus, Timóteo och Ernesto, lever ensamma sedan deras föräldrar dog för tre år sedan. Börje fick på nära håll se och uppleva hur UNICEF arbetar för att förändra livet för dem och miljontals andra barn världen över. När Börje kom hem kontaktade han oss och ville göra mer.

Börje praktiserar på UNICEF

Vi föreslog att han provar på det viktiga arbetet med att få fler att ge pengar till arbetet för barnen. Han får nu därför praktisera hos UNICEF i Sverige. Börje kommer under sin praktik få prova på många delar av det viktiga arbete som görs för att få fler att bli Världsföräldrar.

Till att börja med fick han vara med och sprätta kuvert från alla dem som skickat in sin anmälan. (Du glömmer väl inte att skicka in ditt blå kuvert?) Dessutom kommer han att skriva hälsningar till några som blir Världsföräldrar. Bli Världsförälder idag så är du med och kämpar för barnen. Och kanske får just du en hälsning från Börje!

Börje sprättar kuvert från alla de som skickat in sin anmälan som Världsförälder. Foto: © Andreas Karlsson

Börje sprättar kuvert från alla de som skickat in sin anmälan som Världsförälder. Foto: © Andreas Karlsson

Kul att så många skickar in och blir Världsföräldrar! Foto: © Andreas Karlsson

Men vi behöver bli ännu fler som kämpar för barnen. Bli Världsförälder nu så kanske just du får en handskriven hälsning från Börje. Foto: © Andreas Karlsson

Följ Börjes praktik här på bloggen, på vår facebook, instagram och twitter.

Var med Börje och förändra barns liv redan idag. Som Världsförälder ger du pengar varje månad och är med i kampen för att skapa en bättre värld för alla barn. Bli Världsförälder nu. Är du redan Världsförälder? Sprid budskapet så vi blir flera! Tillsammans ska vi kämpa för varenda unge.