IMG_3655-575x383.jpg

Börje värvar världens

viktigaste föräldrar

Tidigare i år reste Börje Salming till Moçambique och träffade föräldralöse Fransisco, 16, och hans syskon. Börje blev mycket tagen av barnens situation och bestämde sig för att att han ville göra mer. Därför kommer han nu att praktisera hos oss för att värva nya Världsföräldrar.

Skribent |

Publicerad |

2015 06 05

Uppdaterad |

2015 06 05

Börje värvar världens viktigaste föräldrar

Börje inspirerades till att vilja göra mer för barn världen över efter sitt besök hos familjen i Moçambique . Foto: © UNICEF

Fransisco och hans fyra yngre syskon, Isabel, Mateus, Timóteo och Ernesto, lever ensamma sedan deras föräldrar dog för tre år sedan.  Börje fick på nära håll se och uppleva hur UNICEF arbetar för att förändra livet för dem och miljontals andra barn världen över. När Börje kom hem kontaktade han oss och ville göra mer.

Börje praktiserar på UNICEF

Vi föreslog att han provar på det viktiga arbetet med att få fler att ge pengar till arbetet för barnen. Han får nu därför praktisera hos UNICEF i Sverige. Börje kommer under sin praktik få prova på många delar av det viktiga arbete som görs för att få fler att bli Världsföräldrar.

Till att börja med fick han vara med och sprätta kuvert från alla dem som skickat in sin anmälan. (Du glömmer väl inte att skicka in ditt blå kuvert?) Dessutom kommer han att skriva hälsningar till några som blir Världsföräldrar.  Bli Världsförälder idag så är du med och kämpar för barnen. Och kanske får just du en hälsning från Börje!

[gallery ids="25200,25204,25203,25201"]

Följ Börjes praktik här på bloggen, på vår facebook , instagram och twitter .

Var med Börje och förändra barns liv redan idag. Som Världsförälder ger du pengar varje månad och är med i kampen för att skapa en bättre värld för alla barn. Bli Världsförälder nu. Är du redan Världsförälder? Sprid budskapet så vi blir flera! Tillsammans ska vi kämpa för varenda unge.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

230508_UNIF1420.jpg
En kväll för alla barn

Den 30 maj, kl 20.00, sänds UNICEFs årliga insamlingskväll i TV4 som i år heter “En kväll för alla barn”. Lotta Engberg och Amie Bramme Sey leder oss genom den direktsända livesändningen som varvas med uppträdanden, livemusik, underhållning och gripande berättelser från barn runt om i världen.

unicef-vvk-resultatbild-1200x630-1.jpg

UNICEFs TV-gala Världens viktigaste kväll var full av starka reportage, rörande framträdanden och roliga humorinslag. Men viktigast av allt var att 8 380 personer anmälde sig till att bli Världsföräldrar under kvällen.