Gå till innehållet
Laddar…

Ett nytt uppdrag för Börje Salming

Börje Salmings praktik är i full gång och han får prova på många delar av det viktiga arbete som görs för att få fler att bli Världsföräldrar. Bland annat fick han följa med våra värvare för att hitta nya Världsföräldrar på Stockholms gator.

Här blir Nina ny Världsförälder! Foto: Andreas Karlsson

Börje coachades av Sanna som jobbat för UNICEF sedan 2012. Foto: © Andreas Karlsson

Börje har också hunnit med att ringa flera nya Världsföräldrar. – Det var lite nervöst innan, säger Börje, men sen fick jag upp farten och det var riktigt roligt! Foto: © Andreas Karlsson

Tack vare våra Världsföräldrar kan vi varje dag, året runt, se till att barn runt om i världen får tillgång till allt de behöver, som rent vatten och utbildning. Att prata med människor på gator och torg för att informera om UNICEFs arbete är en viktig del av vårt arbete för att få fler att vara med och kämpa för barnen. Därför var det självklart att Börje under sin praktik även skulle få prova på detta.

Börjes mentor under dagen blev Sanna, vår bästa värvare genom tiderna, som arbetat för UNICEF sedan 2012.

– Det märktes inte alls att Börje var nervös, han var supertaggad. Det märktes att han hade ett stort engagemang för UNICEF och att han ville sprida det till fler, berättar Sanna. Han ville prata med folk och att de skulle bli lika stolta Världsföräldrar som han är.

– Det var väldigt kul att ha med Börje på stan och vi blev imponerade över honom. Vi är alla överens om att han skulle få en plats i teamet om han ville!

Var med Börje och förändra barns liv redan idag. Som Världsförälder ger du pengar varje månad och är med i kampen för att skapa en bättre värld för alla barn. Bli Världsförälder nu. Är du redan Världsförälder? Sprid budskapet så vi blir fler! Tillsammans ska vi kämpa för varenda unge.